Svar på komentar om Miss It Halsband

Postat av: Emma   

Tyckte nog tyvärr att 70 kr för en tråd med en stor "pärla" var lite mycket :/ Men coola var de!

     2013-01-28 @ 18:38:14
 
Svar: Om man utrycker det så så verkar det nog som lite mycket, designen är enkel men också otroligt snygg, enkelt är oftast snyggast. Sen är "tråden" som du uttrycker det i riktigt läder, så halsbanden har bra kvalitet. Och du verkar ha dålig koll på hur mycket smycken faktiskt kostar, men i sverige ligger halsband i den billigare prisklassen på 99-129 så 70 eller 67 kr (dollarn ligger runt det) är VÄLDIGT billigt för det man får + dom är inte mass producerade så det är inte flera hundra tusen som kommer ha samma smycken som dom som köper halsbanden.
Dock kul att du håller koll på vad jag gör! :) tack, personligen ÄLSKAR jag verkligen mina designer (annars skulle jag såklart inte sälja dom! :P)

De första varorna hoss Miss It Fashion

Nu har jag äntligen lagt ut 7 produkter på min affär hoss Etsy, det kommer komma 34 st mer armband snart men tänkte att det kanske är bra att börja med bara ett par stycken produkter! :)
 
http://www.etsy.com/shop/MissItFashion
 
Du kan betala med kort. Men om ni vill köpa något måste nu skapa ett konto MEN det går jättesnabbt! Du behöver bara skriva in några få uppgifter du ändå skriver i när du shoppar på andra online shoppar! Så det är inte så krongligt som det kanske verkar.
Hoppas verkligen ni gillar produkterna! :) Uppskattar om ni kollar på dom!
 

Photoshoot for Miss It Fashion

Pust, har hållt på nu i en och en halv timme, från ca kl 15-16.30, och tagit foton på mina smycken till mitt företag. Mamma har hjälpt mig otroligt mycket och tagit alla fotona och jag har lekt modell :) man får använda det man har om man är små företagare eller inte har någon större budget. Men jag har ju en sysyemkamera så dom blir ganska kvalitets professionella, vilket man behöver om man vill sälja något och bli tagen seriöst.
Så nu har jag ett par foton, dock tror jag inte jag hinner ladda upp dom ikväll som jag trodde jag skulle hinna... jag har 40 olika produkter som ska läggas ut. Det är lite svårt att hinna med ikväll har läxor och ska träna, och under veckan har jag ju läxor, skola och så tränar jag ju varje kväll. Det kan nog dröja tills nästa helg tills jag ger ut hemsidan, i bästa fall, har ju en egenskap att vara en tidsoptimist när det gäller mitt företag... men jag lär mig :)
Det var kul att bli av med det här steget, det var ju lite kul att bli fotad också men det är ganska ansträngande att organisera alla smycken óch outfits, sätta smyckena i rätt ställning och vinkel och samtidingt "modella" dom samtidigt som jag måste kolla så varje foto mamma tar blir tillräckligt skarpt, rätt vinkel, rätt ljus och i rätt poes... det är mycket. Sen måste man också hitta ett ställe med rätt ljus, vilket tog ett tag.
Det här var ett stort steg i att starta upp mitt företag och det är väldigt kul att snart vara igång ÄNTLIGEN, det har ju tagit flera månader att komma igång. Från att komma på iden, desigan produkter, hitta material, beställa, skapa sidan och skapa smyckena, och det eviga reserchandet i varje stadie!
 
Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv, det är inte menat att låta arrogant eller något, men jag har gjort så mycket och lagt ner timmar efter timmar på allt, så jag tycker det är sunt att jag är stolt över det jag gjort, brukar nästan aldrig bli stolt över mig själv, men har börjat lära mig att bli stolt över mig själv på senaste tiden :)
 
 
 
Postat av: Felicia   

Längtar tills man kan börja köpa smycken ur ditt företag.

     2013-01-22 @ 17:53:58
 
Svar: Tack :) längtar verkligen tills jag får upp produkterna! Och hoppas verkligen ni gillar dom! :)
 
 
 
     Postat av: Jennica   

Åh snälla kan du inte länka när du lägger ut på etsy.??

     2013-01-23 @ 18:46:37
 
Svar: Inte just nu, jag vill gärna ha några produkter uppe på sidan innan jag börjar ge ut den till folk och jag vill testa hur betalningen fungerar och hur jag får beställningarna innan, måste veta hur sidan fungerar och ha något att sälja :P hoppas du förstår!
Men tack för att du vill ha adressen :) ni kommer få veta den inom kort!

Slappdagen

Idag har jag varit hemma i min pjamas heladagen har varit två proppfulla dagar och behövde vila, vi hade ingen skola idag heller.
Men har gjort några armband till mitt företag, blev riktigt nöjd. Hann inte fixa med att fota och lägga ut produkterna den här helgen men ska försöka hinna med att göra mer produkter under veckan och lägga ut dom nästa helg. Armbanden ser mycket bättre ut i verkligheten, och dom är åtdragbara. :)

Söndags hiking

IGÅR var jag med Shannon en tjej från skolan vi hikade i ett spår ganska nära där vi bor, det var första gången jag gjorde det och det var verkligen jätte vackert. Glömmde dock solkräm, vatten och något att äta, men som tur var kom hon ihåg det och hon hade tagit med det till mig med! Jag är inte en så erfaren Los Angeles bo :P
Shannon är en kvarts svensk, hennes mormor flyttade hit med sin familj 1952, fick träffa henne i slutet på kvällen ett litet tag, det var jätte kul hon tipsade mig föresten om en organsiation SWEA för Svenskar där svenskar möts efter jobbet eller skolan och man MÅSTE kunna prata svenska :P ska nog verkligen gå med där, vill träffa folk som kan få mig att känna mig lite mer hemma. Shannons mormor hade också en massa svenska grejer i sitt hus som jag kände igen :) klassiska svenska tallrikar, en träklocka, ljusstakar och sånt.
Efter hiken åkte vi till Westside Pavillion som är ett ättestort shoppingcenter. Det var faktiskt bara andra gången jag har gjort något med nån utanför skolan under tiden jag bott här. Vi åt och kollade runt. Shannon var så gullig, hennes pappa bjöd på mat och dricka + gav mig en bodyspray, scrub och lotion fån bath and body shop dom hade en dael köp 3 få 3 på köpet, och jag fick dom på köpet! :) Gulligt va! Och dom luktade såååå gott jag älskar Bath and bodyworks nu och Sjannon :)!
+ Shannons pappa är tydligen en fotrograf/filmare och gör en massa reklamfilmer :) jag tycker det är sjukt kul att typ hälften av dom man träffar här har något med film att föra :P
Just det vi var där med Shannons pappa och sysster, bara för säkerhetsskull, man kan aldrig vete vem som gömmer sig i buskarna här :P och Shannons sysster ville vara vår fotograf :)

18 års dagen

I lördags fyllde jag 18 år! :) känns ganska stort. Jag brukar alltid bli så nojjig innan jag fyller år för jag vill inte bli äldre, men den här gången kändes det ganska skönt för just nu specielt när vi bor i USA så är det SÅ mycket jag behöver ha föräldrars underskrifter på, agenter, skolpapper, föräldrars påskrifter för att få komma in i USA och otroligt mycket mer håller inte koll på det men det är ca 1-2 papper i veckan...
 
Min födelsedag började med att mamma väckte mig... hon behövde låna min skype så jag fick säga mitt lösenord och sen ringde hon upp pappa. Pappa bor ju inte här utan är hemma i Sverige men han var med över skype :) dom sjöng för mig och sen fick jag blåsa ut ljusen ur en stor chockladtårta (jag är en chocklad person) med jordnöts-röra-topping,
jag önskade mig något, men det var faktiskt riktigt svårt att tänka ut något eftersom jag har allt jag någonsin skulle vilja ha just nu, jär är på vägen till allt jag någonsin velat ha, vilket är en otroligt skön och ganska harmonisk kännsla. Tårtan var god, och fet :P vi pratade med pappa ett tag och sen började jag öppna packet (jag var ärligt talat mer intereserad av att prata med pappa än att öppna paket)
Hade önskat mig en massa saker för jul och födelsedag så jag viste vad det var möjligt att jag skulle kunna få men inte exakt vad det var så det var väldigt kul att öppna och se :) det första jag öppnade var en 20 dollar sedel och jag tänkte "kul pengar!" :P men var ett papper... med en mail konversation... fast det låg också en massa pengar i... mamma hade bokat in mig på eftermiddagen hoss en skådespelar lärare, en två timmars lektion (kl 1pm-3pm), och det känndes väldigt kul jag har ju inte tränat någon teater eller skådespeleri under tiden jag har bott här, vilket är dåligt eftersom jag kom hit för att lyckas som skådespelerska. Sen fick jag också en privat sånglektion som jag kommer ha på tisdag och fick den inbokade tiden för uppkörningen för att ta mitt körkort! Känner mig lite halvredo men känns ändå väldigt kul, vet inte om jag kommer klara av det men det kan vara en bra träning att försöka, ser fram emot det :) ingen av dom paketet viste jag att jag skulle få! Blir nästan aldrig överaskad på min födelsedag så det var väldigt kul! Sen fick jag 2 bikinis fån Victorias Secret och 2 nattlinnen, önskade mig dom :) dom var jätte fina!
Sen fick jag också julgardiner i ett sammetstyg :P det kanske låte jätte konstigt men jag ÄLSKAR jul och har alltid velat RIKTIGT juldekorera... men det får bli nästa jul. Älskar också att köpa och tänka ut julklappar till folk, JAG ÄLSKAR JULEN! + fick också pemngar av släktingar. Tack så jätte mycket allihopa för alla jättefina presenter!
Förlåt om det verkar som jag skryter om all det jag fick, försöker inte göra det men det här är som en dagbok för mig just nu så alla kompisar och släktingar i Sverige vet vad som pågår i mitt liv.
Jag var jätteglad, sen när mamma sa att jag hade en till presen som låg nere i bakluckan i bilen som hon sa att jag skulle gå ner och hämta och skickade med mig en kamera. Jag blev förvånad och väldigt nyfiken, hade ingen aning om vad det kunde vara, började på väg ner till garaget i hissen fundera på om det var en möbel eller något hon inte kunde få upp. Men när jag kom ner i garaget så såg jag våran bil som var dekorerad med rosetter, och då förstod jag att jag hade fått våran bil (tänkte tanken att det kanske skulle kunna vara det). Började le jätte mycket, tog kort, kollade i bakluckan (försäkerhetsskull :P) och åkte tillbaka upp där mamma tog fram papper som vi ska skriva på och gå på ett möte för att skriva över bilen på mig. Kan ni fatta? Jag har fått en BIL?! Jag kan inte äns tro det... jag kanske är jätte larvig men jag tycker det är sjukt coolt :) var så glad, jag tyckte det var så kul att jag fick saker som jag inte hade förväntat mig, alls!
Jag åt 4 tårtbitar totalt (det var min födelsedag så det är okej) och sen åkte vi till skådespelar coachen. Hennes hem och skådespelar studio som var ett rum i hennes hus låg i Santa Monica. Jag var lite chockad för 2 timmar med henne kostade 390 dollar vilket jag tyckte var FÖR mycket för privatlektioner, men det var dyrare för att det var på helgen och det var hennes lediga dag och hon hade om arangerat alla hennes lektioner på söndagen till lördagen för att det var min födelsedag så det var snällt, och hon hade pluggat teater på YALE så det var imponerande. Men var fortfarande lite skeptisk till priset.
Men hon var jättebra, ungefär första avhalvan av lektionen fick jag en massa tips om saker som har med min karriär att göra och andra jobbade vi på en dialog. Det var otroligt givande, hon berättade vad en union och non-union skådespelare var och hur det fungerade, hur ett perfekt CV såg ut och vilka ändringar i mitt CV jag skulle göra för att få det perfekt, vilka casting sidor jag borde gå med i, det var 2 som jag inte var medläm i och hon avrådde mig från att skriva kontrakt med agentturen som ville skriva på mig i allt för han som har agenttren lurar och gör olagliga saker och den agenttueren som hittade mig på Hey Hollywood var tydligen en med bra ryckte + hon verkar vara en väldigt bra kontakt att ha, hon kan väldigt mycket om branchen, hon sa att jag kunde maila henne om jag behövde hjälp och casting agentturer kontaktar henne då och då och om hon tycker att jag passar för en roll kommer hon skicka in mina uppgifter till dom. Så hon verkar vara den perfekta skådespelar guiden och kunna hjälpa mig att göra rätt beslut, vart jag ska vända mig och undvika och en MASSA annat så pengarna var ju verkligen värt det. Bara tipset om att inte välja agenturen jag först tänkte signjera med var värt 390 dollar. Fick också nummer till fotografer om jag skulle behöva nya headshots, tips om en "tidning" där man kan hitta agenturer, böcker och en bokafär med bra material till det en skådespelare kan behöva. Kortfatta, hon kollade igenom all mitt material jag hade och sa vad jag skulle ändra och skaffa, gav mig tips och gick igenom en snabb tenknik när man vill göra en monolog eller dialog bra på en audtion. Den lektionen var väldigt kul och det peppade mig när det gäller min skådiskarriär!
Efter lektionen gick jag ock mamma och åt på en mexikan resturant längst ut på piren (älskar mexikan mat) det var jätte gott.
Sen satte jag mig framför ratten och körde oss till IKEA där vi köpte 2 billiga byråer till min garderob, jag och mamma skulle byta garderober eftersom min garderob som är mindre än mammas svämmade över eftersom jag hade mycket mer kläder än mamma och jag behövde mycket mer platts att lägga mina saker.
Sen körde vi hem, totalt hade jag kört i 3 tim och 10 min. Hade ont i mina fötter, man sitter tydligen och spänner sig ibörjan när man övningskör.
När vi kom hem gick jag ut och tränade och när jag var klar började vi byta garderober, mamma hade redan flyttat ut sina kläder och börjat bygga byrån, dock han vi inte med allt så det låg kläd högar coh andra högar tills  nästa dag!
Men det var riktigt roliga grejer jag fick göra på min födelsedag, var verklige den perfekta födelsedagen när det kommer till det jag fick göra, skådespela + en riktig karriär boost, mexikanmat, övningsköra, fixa saker som bevhövs fixas (köpa byråerna), prata med pappa, vara och uppleva Los Angeles, träna och alla dom fina presenterna jag fick. Dock skulle det varit kul att ha träffat släkt och vänner.
 
 

Myrsteg framåt

Gud jag är trött... har varit väldigt trött dom senaste dagarna och verkligen inte orkat göra mycket och därför inte blogga.
 
Idag: Jag har fixat med mitt företag och lagt upp den första produkten, kommer dock inte ge er länken än för jag vill först testa hela betalningssystemet först. Men det känns väldigt kul! :) Stolt! Har bara lagt ut en produkt än så länge men det kommer mer i helgen! :)
 
I Måndags:
Mamma skulle ju skriva på hyreskontraktet för den nya lägenheten och det var HELT klart att vi skulle flytta. Vi åkte till lägenheten kl 4 för att skriva på kontraktet, vi väntade i ca 20 min, men mäklaren kom inte plus han svarade inte på sin mobil, och vi ringde gång på gång. Jag insåg att han inte skulle komma så jag gick hem, mamma stannade kvar och väntade, i en timme! Men han kom inte. Det visade sig att hyresvärden ville tydligen inte hyra ut till oss, vet ej varför, kanske för att han inte såg oss som ett säkert kort, att vi skulle flytta där ifån fort eftersom vi inte är Amerikanska medborgare. Det är väll lite förståligt, men varför svarade eller kom inte mäklaren!? Det finns ingen anledning eller ursäkt för det! Seriöst kunde han inte änns ringa och säga att han inte skulle komma?! Mamma hade till och med svårt att få tag på honom efter via mail, men vi fick ett mail om det här att vi skulle inte få hyra lägenheten... men men vi är inte hemlösa i alla fall. :)
 
I Onsdags:
Jag håller ju på att söka jobb tillstånd för att kunna bli påskriven av en skådespelaragentur, har ju tre som vill skriva på mig, men dom vill inte göra det förens jag har ett jobbtillstånd. Jag kan ju inte få ett jobbtillstånd eller jobbvisum men håller ju på att söka ett work authorisation som tillåter mig att ta småjobb eller jobb under kortare perioder. Det har ju varit en massa pappersjobb, intyg, foton och sånt som har behövts skickats in, dock har min mamma skött om allt det där, för det är lagliga grejer och jag har svårt att förstå den officiella engelskan. MEN nu, älntligen, så är förhoppningsvis alla papper inskickade och mamma trodde inte att det borde ta mer än 2 veckoer att få mitt work authorisation. Jag hoppas att hon har rätt, men som man har lärt sig efter ett tag med att hanskas med lagliga grejer och bara alnmäna grejer i USA är att väldigt mycket tar längre tid än man tror.
 
 
Hihi kom precis på hur man lägger till taggar :P jag är inte teknisk

7 produkter KLARA!

Var jättetrött i skolan idag eftersom jag var uppe sent och sorterade allt material till mina smycken, till mitt företag. Jag han inte med allt igår så fortsatte sortera efter jag kommit hem från skolan, MEN jag hann även med att göra 7 halsband som nu är säljklara! :) Dock så kommer jag inte lägga ut produkterna i min shop förens helgen, hinner inte. Dock var det elastiska tråden jag köpte till vissa armband var för tjock... en till grop i vägen, men jag har vant mig vid det här laget att sånt händer HELA TIDEN när man håller på med så stora grejer jag håller på med. Ska försöka få in en tunnare tråd i min andra beställning som dom inte har skickat än, hoppas verkligen det fungerar!
 

Paket!

Gud jag är så trött... jag har hållt på sedan kl 5 att hämta paketet o packa upp och göra några smycken :)

Idag var jag och hämtade min första beställning med material till mitt företag, åkte kl 17, hann PRECIS innan dom stängde, dom stängde dörrarna när jag gick ut :P Paketet vägde bara 15 kg vilket lät mer realistiskt hade läst fel det var 30 lb inte 30 kg. Jag var jättenervös på vägen hem för paketet så inte ut att vara tillräckligt stort för allt jag hade beställt, det har varit så mycket krongel med det här paketet så det känndes otroligt surt. När jag kom hem och öppnade paketet upptäckte jag till min glada förvåning att allt fanns i paketet, pälorna var bara mindre än jag trodde, även fast jag hade mätt alla pälor i millimeter, jag blev inte besviken det blir faktiskt väldigt bra att dom är mindre. Men pälorna var inte i samma färg som dom hade haft på bilderna.. vilket faktiskt inte heller gjorde något, som tur var. På bilderna jag hade sätt såg pälorna ut som en "gammal neon" men dom har en mycket mörkare och gammlare färg, vilket jag blev glatt överaskad över för som ni kanske inte vet ska jag göra grungiga, indie,  hippie, punk o funkiga smycken men som fortfarande är ganska stylish. Vissa pärlor var trasiga eller missformade eller färgade, men det var inte så många och det hade jag räknat med. Jag var så otroligt glad att få fysiskt få hålla i mina pälor, jag vet inte om ni har kännt det någon gång, när man fysiskt håller något/någon så nära man bara kan men man vill hålla det/den ännu närmre. Det var precis så jag kännde för mina pärlor, jag vet det kanske låte psyco MEN jag älskar verkligen min lilla verksamhet :) det här är en av de roligaste grejerna jag NÅGONSIN har gjort att starta ett eget företag.

Jag gjorde 5 st smycken den kvällen och organiserade pälor. Alla pärlor var satta på trådar så jag ägnade hela kvällen tills 00.30 till att klippa trådar och hälla i pälor i påsar och burkar, men jag ÄLSKAR att göra sånna grejer, vet ej varför, jag gillar att massproducera, skulle passa för mig att jobba i en fabrik i China. :P

Hoppas jag kanske kan få ut några produkter tills helgen, men vi får se vad jag hinner!


Vi ska flytta

Som ni kanske redan vet så har jag och min mamma bott i lägenheten vi bor i just nu i Los Angeles i ca 4 månader. Jag blev väldigt förvånd när mamma valde den här lägenheten för jag hade förväntat mig när vi skulle flytta in i en sliten studio i ett lite mindre fint område, men den här lägenheten är lite över 70 kvadrat meter, ligger i ett fint och väldigt säkert område och är mycket finare kvalitetsmässigt än jag trodde den skulle va.
Men nu har min mamma bestämmt sig för att vi ska flytta igen. Min mamma är som mig en realistisk orealist :P hon tycker att det orealistiska är möjligt. Mamma gillade inte den här lägenheten för hon tycker den är väldigt instängd, vilket om man gämför med andra lägenheter så är den inte det, den har väldigt stora fönster, dock bara 2. Så nu har hon hittat en lägenhet på andra sidan vägen ungefär 100 meter längre ner mot havet, lägenheten är MYCKET modernare och kosmetiskt mycket mycket finare, den är också mycket ljusare (vilket min mamma ville ha), det låter inte lika mycket från vägen heller för den ligger inte exakt på Sunset blvd som våran nuvarande lägenhet gör, lägenheten är dock mindre men har en smartare planritning MEN den grejen som gjorde mig orolig var att den var ca 200 dollar dyrare i månaden, vilket det känns som är lite för mycket för vår budget. Men som sagt det är mamma som betalar och hon vill ha den o jag är bara glad att jag bor i Los Angeles så jag bryr mig inte riktigt om vart vi bor bara vi bor här :) Jag tycker ju såklart att det är kul om vi flyttar till en finare, tystare och ljusare lägenhet men det är absolut inte något jag har ett behov av. Jag tycker att det är kul att flytta in på nya ställen men det känns också lite sorgligt för jag gillar verkligen den här lägenheten, visst den är inte perfekt men vem kan be om ett perfekt boende? Specielt om man bor i Los Angeles, och det har just börjat känns som det här är mitt hem, vilket tog 4 månader... men nu känns LA bara i almänhet mer som mitt hem.
Vi var och kollade på lägenheten idag (söndag) och mamma ska skriva på hyrespapprena imorgon... hon är galen, börjar tro kanske att hennes 40 årskris är att hon vill byta boenden ofta... vilket kan förklara varför vi flyttade hit... :P 
Det känns ganska sjukt att vi faktiskt SKA flytta... det gick lixom så fort, men om mamma vill ha något och har bestämmt sig för något och fått okej från mig och Joar (min bror)(för hennes ideer påverkar oftast oss ganska mycket) så blir det så så fort som det går att fixa, vilket i det här fallet är den 1 februari, det är då vi kommer flytta in.
MEN vi har ett ett års kontarkt för den här lägenheten som går ut i slutet av juni, men mamma tänker kräva att vi ska få komma ur kontraktet för manegern för lägenhetsbyggnaden lovade oss för ca 3 månader sedan att byta glas i vår lägenhet men det har inte hänt... och hon har inte hört av sig om det, vilket är en anledning man kan bryta ett kontrakt, tydligen. Så det låter som vi kan komma ur kontraktet. Gud vad mycket som alltid pågår..
En grej jag tycker är ett otroligt stort + är att jag kommer få ett eget "kontor" i den nya lägenheten :) det är som en liten förlängning på sovrummet bara, men jag tycker det ska bli hur kul som hällst :) passar ju bra nu när jag ska starta upp mitt egna företag också!
Bilden till höger visar den lilla förlängningen på sovrumet som kommer bli mitt kontor, jag och mamma har också pratat om att kanske hyra ut det till en inneboende eller nått.

Lite svar!

Jag vill bara säga att jag uppskattar verkligen er som följer min blogg, folk har börjat kontakta mig mer och mer via mail och facebook, vilket jag är löjligt glad över kännar mig som ett litet barn på julafton :) jag försöker verkligen svara på alla med ordentliga svar, men ibland glömmer jag eller inte har tid och jag ber så otroligt mycket om ursäkt för det, men jag försöker och jag hoppas ni inte tror att jag är en bitch ifall jag inte svarar för ifall det händer har jag troligtvis haft så mycket på gång att jag glömt det, förlåt i förväg för det men jag försöker.
Jag tror också att jag ska svara på komentarer i inlägg, för det där att svara på komentarerna så svaret kommer nedanför... jag vet inte om alla förstår hur det fungerar jag hade INGEN aning är fortfarande lite osäker :P som ni kanske vet är jag inte så bra med teknik, är väldigt basisk :P
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Postat av: Felicia   

Kommer man kunna köpa smyckerna om man bor i Sverige också?

     2013-01-12 @ 12:27:26
 
Svar: Jara absolut, men troligtvis kommer portot vara lite dyrare till Sverige än till USA, eftersom dom blir skickade från LA, men det blir nog bara några dollar, kanske 2-4 $. :) Hoppas verkligen att ni kommer gilla dom!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
     Postat av: nina   

vilket college ska du läsa på? :) SMC?

     2013-01-12 @ 15:54:07
 
Svar: Ja kanske :) skulle nog hällder vilja börja på UCLA för det är ett bättre college, men jag får se för Santa Monica verkar väldigt mycket lättare att komma in på men dock ha sämre kvalitet på kurserna... så jag får se men mitt förstahandsval är UCLA, får bara se om jag kan komma in :)
 
En bild från havet aldeles nedanför där jag bor :) fint va?

Miss It Update

Som ni troligtvis vet om ni läser min blogg så håller jag på att starta mitt egna företag, det är ett smyckes företag och jag ska göra smyckena själv. Jag kommer sälja mina smycken på en amerikansk hemsida där många folk som gör egna kläder eller smycken säljer dom, kommer länkta till sidan när min affär på sidan är klar och officiel.
Just nu håller jag på att vänta på materialet jag har beställt från China, jag beställde först en liten mindre beställning (den är inte SÅ liten paketet väger 30 kg) och sen efter ca 2 månader gjorde jag en ny beställning som var ganska mycket större (det paketet väger.. 140 kg), så jag kommer ha MYCKET material och ett bra utbud av varorar. Jag tar mitt företag på stort alvar även fast jag kommer inte köra på till 110% i början utan ta det lungt, vilket min version av lungt är att köra på en normal persons 100%... jag är överpresterar ofta. Och sen när jag slutat High School kommer jag VERKLIGEN sattsa för jag kommer troligtvis ha mer tid för jag ska bara ta några kurser i taget på college (det är det jag har tänkt mig i alla fall) och då kommer företaget troligtvis börjat rulla och kommer vara lättare att försörja mig på :). Men man vet ju aldrig riktigt säkert hur det kommer gå. Anledningen varför jag har köpt så mycket material är för jag vill att mina kunder ska ha mycket att välja mellan och man blir mer seriöst tagen som en företagare/säljare om man har ett större utbud (i min åsikt i alla fall) sen så vill jag ju själv inte bara göra typ 5-7 smycken utan jag vill göra en massa olika, för nöjes skull :). Jag har spenderat 13000 kr på allt material, jag vet det låter sjukt mycket men om man tänker på att det är kostnade för att starta upp ett företag är det verkligen inte mycket, alla pengar är mina och mina föräldrar hjälpte inte till jag samlade alltså ihop till allt (dock var mycket av pengarna födelsedag och julklappspengar :P)
 
GUD jag måste komma till saken.... ;P
 
Nu väntar jag på mina två beställningar. Det blev krongel med den första beställningen, jag var i Sverige när dom levererade packetet och kunde inte hämta packetet under tiden det var möjligt eftersom jag var i Sverige, så paketet blev tillbaka sänt till San Francisco. Jag fick panik, jag hade väntat på det paketet i över 2 månader. Jag kunde inte få UPS, som levererade paketet, att sända tillbaka paketet. Dom sa att sändarna behövde kontakta dom och "sändarna" jag beställde av sa åt mig att kontakta UPS och det var bara en massa samtal och mail till båda företagen. Men tillslut sa "sändarna" att dom hade kontaktat UPS men jag hörde inte tillbaka från dom på några dagar och jag, otålig som jag är, kontaktade "sändarna" och dom gav mig ett nytt tracking nr och jag ringde det lokala UPS och TILLSLUT efter allt fick jag reda på att packetet var i Los Angeles igen och jag kan hämta det på Måndag! :) Jag är SÅ lättad och glad att allt fixade sig, det här frustrerade mig så och var väldigt stresande.
 
SÅ på måndag kan jag kanske sätta ihop dom första smyckena! :) ni fattar inte hur mycket jag har sett fram emot det här!
 

2 dager av High School

Nu här jag gått i skolan i 2 dagar och det har varit... mycket...
 
För det första har jag gått runt och frysigt i två dagar jag har haft långärmade tunna tröjor på mig, har tänkt "det kommer ju inte vara så kalt det är LA" jag är korkad, folk går nu runt i munkjackor och leggings eller mjukisbyxor och Uggs (nästan ALLA har på sig det, det är udda om man ser någon nu utan munkjacka, när det gäller både killar och tjejer). Det är kyligt men vår skola ligger inte långt från standen så det är kallare här än längre in mot LA, troligtvis.
 
Förstadagen var jag förvirrad, jag gick till min vanliga matte (1 period) lektion eftersom det är en helårskurs, men när jag kon dit så sa min lärare att hon att jag inte var typ "signed" i hennes klass och att jag behövde hämta mitt nya schema hoss the counselors ,jag tror man fick sitt nya schema den första dagen och alla lärarna måste skriva på det + man får sina platser då och man har alla 6-7 lektioner på samma dag (på första dagen), men jag var ju inte där så jag hade ju inget schema. Jag gick i alla fall iväg och hämtade mitt schema och gick tillbaka till mitt klassrum MEN jag skulle tydligen vara i ett annant klassrum, vilket jag inte hade förstått för jag tog för givet eftersom det är en helårskurs är man ju på samma ställe hela tiden, trode jag ja, och nästan hälften av eleverna i det klassrummet var folk som hade varit i min klass förraterminen. Det visade sig att jag hade gått vidare till Algebra 1 B och dom som var kvar i klassrummet hade inte blivit godkännda och var fortfarande i Algebra 1 A. SÅ jag skyndade iväg till klassrummet jag skulle vara i. Dock var jag lite sen, men ingen hade berättat för mig att det var och fungerade såhär men men... Min lärare var en rysk man som var kanske 50-60 år och han var väldigt osammanhängande och attakerande som många amerikanska lärar är, jag var ju sen så han hoppade på mig med många frågor, även en kille som sov längstbak i klassrummet och en annan tjej längst bak på min sida. Det var i princip bara vi tre han frågade, dock var han inte riktigt elak mot mig men det var han mot killen som sov, fast killen var ganska arrogant. Men det ger ju inte läraren rätt att "target" oss, men sånt ser man här i High School, hackning från lärare, inte okej.
Efter på lunchen skrattade mina kompisar åt att jag hade fått honom, dom hade haft honom och hatade honom, han är tydligen en ganska dålig lärare både när det gäller i lärandet och sympatin.
Sen min sissta lektion på dagen var en ny kurs som är Health vilket jag trodde skulle bara vara kostcirkeln, om kroppen och sånt, men det verkar vara att interact/umgås med andra och själv discovery. Ja vi kollade på The Secret och vi kommer meditera...? Va? Seriöst? I skolan? Asså.. ja jag vet inte vad jag ska säga tycker det är lite löjligt... men dom har som sagt ett väldigt bra utbud av kurser här dock är vissa lite ifrågansättande.
 
Idag hade jag PE/gympa första lektionen (2 period) och jag blev satt i en helt ny gympaklass hade gympa period 5 förra terminen, så jag var helt ny kände ingen men alla andra kännde varandra. Jobbigt, nu måste jag lära känna helt nya och det kan vara ganska jobbigt, jag gillade verkligen tjejerna in min gympaklass + killen från sverige var in min gympaklass. Jag vet inte varför dom switchade min PE och Health klass... funderar på att gå till min counselors och be henne byta dom, men om jag stannar i den här klassen slipper jag simma vilket jag gjärna skippar, kropps nojjor.
Men Historia (per 3), Biologi (per 4) och engelska (per 6) är i alla fall samma, så det är skönt, dock är det mycket nya personer i varje klass men men för mig är det samma. OCH mina kompisar Saba och Elina har börjat i min Historia klass :) det är kul men Elina pratar MYCKET och stör när jag försöker jobba men Saba är inte störande alls :P så det är kul!
 
 
Jag har kört hem från skolan 2 gånger nu, mamma har kommit och hämtat mig och jag har kört oss hem :) körkort here I come!
 
 
Förlåt om jag kommer skriva MYCKET mer när det kommer till mängden av text i mina inlägg men jag kommer använda min blogg som en dagbok och skriva av mig i (förutom RIKTIGT personliga saker) så jag hoppas ni gillar det och om inte behöver ni inte läsa :P
 
Tog bulden innan jul, av mitt High School

Skådiskarriär TIPS

Hade tänkt att svara på några frågor som en tjej som heter Sandra :) och det är såklart Sandra att jag ska försöka hjälpa :) no problem!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

För det första, Vart börjar man? Så svårt, är ju medlem på statist som kanske kan ge något men utöver det, vart ska jag söka mig? vad vill regissörerna att man gör? hur kan man sticka ut så de kommer ihåg en? Tips?

 

Svar: Gud, jag är lite sämre på hur den Svenska film branschen fungerar, men den Svenska i mitt intryck är att det finns inte lika mycket chanser att ta sig in och det finn mycket mindre pengar att tjäna,

Är lite osäker på vad du menar med söka dig till...  men försök skaffa dig så mycket jobb som möjligt det kan leda till fler jobb om folk kommer ihåg dig och tycker att du var bra, skaffa dig kontakter i branschen som kan vara bra för att få nys om nya möjligheter och jobb, hitta kurser med lärare som har bra kontakter till tv, filmbolag eller castigdirectors dom kan säkert hjälpa dig att få en audition eller två! Se till att synas för folk i branschen! Men den Svenska film branschen i min åsikt är svårare att ta sig in i det finns inte direkt någon helt klart stig du kan ta, jag hade tur och fick en tv, foto och film roll innan jag flyttad ifrån Sverige och jag hittade dom från statist. Omringa dig med folk i branschen kan du troligtvis få möjligheter auditions eller ta reda på möjligheter.

Stick ut genom att vara RIKTIGT bra och var trevlig och visa att du har en bra personlighet. Utseende mässigt är lite svårt att tipsa om eftersom jag inte vet hur du ser ut men översminka dig ALDRIG se naturlig och fräch ut och gärna yngre som du kanske vet gillar dom att anställa äldre som ser yngre ut och var inte för uppklädd men se fräch ut när det gäller kläderna med, snyggt vardagligt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Den här auditionresan du gjort, hur går den till? Vilken organisation åkte du med? Hur länge? Och ger den något, eftersom man inte är amerikansk?

 

Svar: Resan jag åkte på var med ett företag som heter Hey Hollywood here I come, pogramet pågår i ca 2-4 dagar beror på vilket "paket" man betalar för,  ja den ger något men... man måste vara berädd på att fixa ditt arbetsvisum helt själv, vilket kan vara SJUKT krongligt och svårt (lämnar en videoblogg nedan där jag pratar om det), agenterna som kommer dit kommer för att se utlänska talanger det är det som är pängen med själva Hey Hollywood pogramet att utlänska skådisar får chansen att visa upp sig i USA. Dock borde du kunna prata ganska bra Engelska innan du åker, även fast dom gillar brytningar så kommer dom inte anställa dig till dom flesta rollerna då, om du ska söka skådisjobb  för att spela en amerikan måste du ju kunna prata som en :P

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. I din dokumentär berättade du att du tog privatlektioner i skådespeleri? Vart gör man det samt är det dyrt?

 

Svar: Jag tog privatlektioner enbart inför dom auditionerna för att vara riktigt bra och förbered inför dom, och då tränade jag nästan enbart på min monolog jag skulle spela upp på auditionen och några uppvärmningsövningar, oj det frågade du inte om :P hehe, jag tog kontakt med min teaterlärare och frågade om han skulle kunna tänka sig att ge mig privatlektioner och han sa jag :) och det är ganska dyrt jag kommer inte ihåg vad vi betalade kanske ca 200 kr tim.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska svara på resten sen :P kommer snart....

 

 

4. Mina föräldrar har inte direkt lust att flytta till USA haha men hur gör man för att komma dit någon vacker dag? Alltså är det jobbvisum som gäller och hur länge kan de hålla? Måste man ha jobbvisum för att ens kunna få en roll i en film där?

 

Svar: Gud den eviga frågan hur kommer man hit :P SKulle rekomendera att börja plugga här för att få ett visum för att ens få stanna kvar här, och ja du behöver ett jobbvisum och social security nummer för att få ett jobb eller att ens bli påskriven av en agentur, dom kommer inte skriva på dig om du inte har det! MEN kolla på videon nedan för att få lite tips och den lösningen jag har valt :) tro mig det är värt att kolla på! :)

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OCH SIST haha hur har du lärt dig flytande amerikanska, med korrekt accent osv? Du måste väl kunnat det innan du flyttade dit?

 

Svar: Jag kollade på så otroligt mycket Amerikanska filmer utan text innan jag åkte till USA första gången sen har jag ju varit där och gått i en skådespelar och modellskola och ungåts med amerikanser i audition pogram så jag har fått tillfällen att öva  och testa min engelska :)


 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


I MISSed IT

Som ni troligtvis vet håller jag på att starta mitt egna företag, men jag vet inte om jag verkligen har uttryckt hur långt jag faktiskt har kommit och hur seriöst jag tar det här och hur mycket jag går in för det både ekonomiskt och emotionellt. Men som med allt jag gör kommer otroligt mycket krongel med det jag gör, verkligen inget kan gå smidigt... :P men men var och hämtade ett stort packet med kuvert idag som jag beställde för ett tag sedan. Så nu kan jag skick ut varor... dock har jag inga varor att skicka ut för min första beställning med material blev tillbaka skickat till leverantören MEN som tur var så skickades det inte tillbaka till China (det är där jag beställer mitt material till smyckena ifrån) utan packetet ligger i San Francisco...? Det var väll där packetet kom in till USA från China, antar jag. Men jag kan inte få dom att skicka tillbaka min beställning till LA så jag har nu kontaktat företaget jag köpte materialen av och dom måste fixa så att det skickas tillbaka till mig. ANLEDNINGEN till att packetet skickades tillbaka var att jag var i Sverige när det kom och kunde inte ta emot det + jag hade tappat bort min telefon så jag vet inte om dom ens försökte kontakta mig angående leveransen... men men...
 
Det här var faktiskt en KORT sammanfattning av vad som har hänt det har varit så mycket som behövts göras, mailas och fixats bara för just den här händelsen... hoppas ni förstår att jag har MYCKET att göra och när jag säger att jag inte har tid då har jag BOKSTAVLIGEn ingen tid, tex för att blogga.
 
Allt det här som går fel och måste fixas HELA TIDEN kan vara otroligt frustrerande så om du inte är bra på att lösa problem eller har en bra drivkraft borde du kanske tänka efter ifall du borde starta ett eget företag, men det är också otroligt spännande och jag är så otroligt peppad att se mina designer och ideer komma till liv och se ifall folk tycker om dom. :)
 
Jag vet absolut inte hur det blir men förhoppningsvis kan jag få ut några produkter tills i mitten av Februari, får se hur fort jag kan få min första beställning med material. Och jag kommer sälja mina smycken på en sida som heter Esty som är en Amerikansk sida där folk säljer handgjorda och vintage saker, vilket är bättre just nu i början för då får jag gratis publicering eftersom det är en stor sida här i USA så folk kan lätt hitta mina smycken via sidan, men du kan självklart beställa smycken även fast du bor i sverige! :) och det är väldigt bekvämt att redan ha alla betalnings inställningar redan fixade så jag bara behöver ange mina bankuppgifer och ni kan betala med kort, enkelt och smidigt!
 
Förlåt ifall jag skrev för mycket, men det är väll bättre med för mycket än för lite :P right?
 
Ser ni hur stort det är?!
500 st jättefina lila kuvert!
Visst är dom fina? :) och det är dom kuverten som kommer komma hem till er om ni beställer något från min shop när jag nu har fått allting och gjort smyckena! :)

Landar fortfarande

Gud, nu är jag hemma i LA igen. Sorgligt men lite kul samtidigt.
Vi landade i LA ca 12 am lokaltid, och jag ägnade hela resten av söndagen åt att packa upp allt (men har fortfarande inte packat upp alla mina kläder dock är det för att jag inte har någonstans att lägga dom måste köpa mer galgar och en byro ;P)
 
Igår, Måndag, var det ingen skola så jag och mamma åkte ärenden, vilket gjorde att jag övningskörde i 2 timmar! Bra, vi köpte nya mobiler för både jag och mamma hede tappat bort våra... gener. Vi handlade mat och mer, så det var en fix dag.
 
Idag var förstadagen i skolan... dock så gick jag inte, jag vet dåligt men jag kännde mig absolut inte redo... jag vet inte varför men ALLT i mig sa jag borde verkligen inte, kan ju ha att göra med att jag är sjuk, jättetrött efter resan, lite jetlag och att jag inte känner att jag har landat här än, men ska absolut gå imorgon, såklart.
Jag pushar verkligen med mängden bagage jag tar med mig igentligen får man bara ta med sig ett stort bagage som väger 20 kg, mitt vägde 22,6, sen får man ta med ett handbagage som max får väga 10 kg, jag hade 2 st och jag är helt säker på att dom vägde över 10 kg st (ville inte äns väga dom :P)

Mitt första tidnings omslag!

Jag vet inte om ni såg, men jag var på framsidan av SvDs kulturdel i onsdags :) för ca 2 år sedan gjorde jag ett fotojobb för en fotograf/konstnär som gjorde ett prejekt där hon försökte fånga stunderna när man blinkar, öppnar munnen och dom stunderna där man ser konstig ut och som man inte tänker på. Hon ville att man skulle se ung ut och hon skulle använda bilderna till en konstutställning, hon använde en av mina bilder på utställningen och nu har jag hamnat på framsidan till SvD kulturdel så jag antar och hoppas att hon blev nörjd med fotona. :) Men anledningen att det här hände var att hon har tydligen gjort en bok nu som jag antar att bilderna kommer hamna i, jag viste inte om att det här skulle hända men det var en kul översakning, och dom nämde tydligen mitt namn också :)
Haha jag vet inte om jag ska skämmas eller tycka att det är kul det är ju inte världens finaste bild på mig + att jag var över 10 kg tyngre när bilden togs, men jag tycker det här var kul :) och jag är det jag är och jag har varit den jag har varit :) roligt minne av mig som 15 åring!

Tillbaka till vardagen i Los Angeles

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag ska tillbaka till att gå i High School... har lite blandade kännslor om det som jag antar att ni ickså har inför att börja skolan i sverige. Jag saknar absolut inte alla läxor men ungänget i skolan ser jag fram emot mer :)
Har ju också en massa andra grejer jag ska syssla med när jag kommer till Los Angeles, hoppas verkligen att jag har fått mitt jobb permit så jag kan bli påskriven av en av skådespelar agenturena, sen ska jag ju börja sätta ihop och sälja grejer i mitt företag... vill verkligen börja jobba med något... skådespeleri eller mitt företag, jag vill bara vara produktiv. :) + förhoppningsvis kan jag kanske ta mitt körkort snart!
 

RSS 2.0