Tvivel

Det jag har gått igenom under dom senaste dagarna har inte varit roligt alltså. Det är inget farligt eller så men jag har tvivalat. Jag har veltat flytta hem till Sverige... jag vet av alla grejer jag skulle kunna önska och allt jag gått igenom för att flytta till Los Angeles så vill jag nu flytta tillbaka. Väldigt många skulle nog tänka jag "men du har ju fått allt du velat ha så länge", men det är då man börjar reflektera över vad man hade innan och börjar uppskatta allt det mycket mer.
Just nu vill jag tillbaka till Los Angeles, men under dom senaste dagarna ville jag verkligen komma tillbaka till Sverige, kanske för att jag ungicks med mina kompisar igen. Jag var jätte ledsen över att jag inte skulle få gymnasie upplevelsen eller dom tighta kompisarna man skaffar sig där, det gjorde riktigt ont att tänka så. Och att växa upp med sina kompisar och utvecklas med dom, planera saker att göra tillsammans, allt det där kommer jag missa i Sverige... men och andra sidan får jag uppleva allt i USA, High School, College, vänner, karriär oc säklart Los Angeles.
Men om jag skulle förlora mina vänner i sverige skulle det här inte vara värt det...
Den 6 januari åker jag tillbaka, har lite blandade kännslor, men det är förståligt. Jag saknar Los Angeles men jag saknar redan mina kompisar i Sverige.
Det här att flytta till LA är inte lätt tro inte det, det är läskigt, utmattande och OTROLIGT ansträngande, jag räknade med att det här skulle vara det tuffaste i mitt liv och det var det, men jag kunde inte föreställa mig hur jobbig jobbigheten faktiskit känns. Men jag tror det värsta är över nu i alla fall, jag känner mig lite mer säker på mig själv som person.
Jag vet inte hur allt kommer sluta, men det är ganska spännande...
På vägarna i LA

Hur långt har jag gått?

Ibland känns det som man bara står stilla och inte kommer någon vart. Vid dom tillfällena är det bra att tänka vart var jag för ett år sedan? Då märkar man att man faktiskt har kommit väldigt långt. För ett år sedan bodde jag i Sverige och drömmde om att flytta till Los Angeles och om att bli en skådespelerska och nu bor jag i LA och har 3 skådespelar agenturer som väntar på att få skriva på mig... tänk vad som kan hända under ett enda år... ganska fantastiskt va?
Bara du jobbar hårt för det du vill kommer du komma långt!
 
När jag var fyra år var jag med på tv för första gången... jag kommer fortfarande ihåg inspelningen :)

En vanlig amerikansk mat affär i LA

Tänkte på det där att lägga ut mer grejer från mitt everyday life i Los Angeles, och vad är mer vardagligt än att gå och handla mat? :) så innan jag åkte till sverige tog jag ett par bilder i en mataffär som mamma och jag har handlat i ett par gånger.
USA är ju väldigt extremt när det gäller båda hållen så antingen är maten jätteonyttig och konstgjord (jag vet dom har saker som ost som inte är riktig ost!!!???) eller otroligt nyttigt och organiskt... ja its a fuckt up world.
Starbucks finns även att köpa i vanliga mataffärer i LA.
Goldfish är ett klassiskt amerekanskt snacks, många i mitt High School äter det, + jag fick spela upp en Goldfish reklam när jag gjorde min audition för Barbizon acting, modeling, singing och dancing school i LA.

Nya låtar?

Ni kanske vet att jag har spelat in en egen låt som jag skrev själv, har funderat länge på att skriva nya men aldrig riktigt kommit igång, kommer alltid på början av låtar men fortsätter aldrig på dom... vill verkligen börja igen, men ska inte lova något, men det skulle vara väldigt kul att få klar en till :)
Ni får gärna nyssna på den :)

Vill ni se mitt High School

Jag tror jag har sagt allt jag pratar om i det här videoklippet förut men poängen med det här klippet är att ni ska få se hur det High Schoolet jag går på ser ut :) Hoppas ni gillar det!
 

Byter till Videofy Me

Jo jag kommer byta från Youtube till Videofy, kommer lägga ut videona på youtube också men göra dom privata så ingen kan se dom. FÖR att jag vill börja tjäna pengar på mina videos, det kanske låter lite...girigt, men jag lägger ganska mycket tid på mina videos och om man kan välja mellan att tjäna pengar på något man gör eller inte så är det väll klart att man väljer att tjäna pengar, eller hur? Plus nu när jag kommer börja bo ensam här i Los Angeles om ett halv år kan det inte skada att tjäna lite extra pengar, i bästa fall. :)
Jag måste bli lite mer framåt när det gäller att sprida mina videos... för jag kan tycka att det är lite obekvämt att göra sånt, MEN jag måste börja, skulle uppskatta väldigt mycket ifall ni kan berätta för folk ni känner om mina videos, gud vad jag känner mig dum som frågar er om det... men det skulle hjälpa mig mycket ifall fler såg mina videos, så jag skulle vara otroligt tacksam ifall ni sprider dom, förlåt ifall det här verkar jätte pushigt och arrogant.. det är verkligen inte meningen.
TACK  SÅ OTROLIGT MYCKET :)
 
http://www.videofy.me/lf2h1inj
 

Svar på komentarer

Postat av: Anonym

Hej !

Till o börja med älskar jag din blogg och tycker att du är så himla modig människor som vågar följa dina drömmar !!

Jag vill gärna fråga dig en fråga. På sommaren vill jag åka till LA och vara där 1-2 månader, att bo i en hotel blir för dyrt så kan du tipsa mig någon annanstans jag kan bo ? Och vill gärna komma i kontakt med agentur och liknande under tiden jag är i LA , kan du tipsa mig något ? Snälla vill hålla mina frågor anonym

2012-12-24 @ 12:11:46

 

Svar: Hej, först förlåt för att jag inte svarade anonymt, men du frågade ju i en affentlig blogg och många skulle nog vilja veta det här så tänkte svara så många får tips :)

Jag bode på ...... hotel som var billigt för det man fick för att vara ett hotel men det var fortfarande typ ca 600+ per dygn. Sen så bodde jag hoss en tysk man som hyrde ut rum i sitt hus till många utlänskar under ett kortare tag, vi hade det billigaste rummet i 1 månad och betalade 2200 dollar, men han var skum och snodde saker från gäste + sa att vi var tvugna att flytta tidigare än vi hade rätt till... men han har slutat (vilket är bra han var ingen bra hyresvärd). MEN jag kommer byta till en större lägenhet eller ha samma men jag kommer troligtvis åka hem till Sverige under sommaren så jag skulle kanske kunna hyra ut hela lägenhetn till dig eller om jag är kvar ett rum, dock vet jag ju inte riktigt säkert hur det blir men det kan vara ett billigt och bra alternativ för dig! :) (förlåt för the self promotion)

Jag skulle rekomendera om du vill komma i kontakt med en agentur att du åker på showcase event, vilket är ett event dit artiset/skådespelare och agenter och manegers kommer för att få en agentur eller hitta klienter :), sen kolla också upp hur många öppna auditions som möjligt under tiden du är där, vissa agenturer tar också in resumes/sökningar till deras agentur åkte själv runt med mitt resume till olika agenturer och lämnade det och det var dom väldigt öppna till, dock vet jag inte hur effektivt det är för jag fick inga svar... men det skadar inte att försöka :) gå också med i LA Casting under och lite innan du bor här och sök en MASSA roller! Nästan allt hjälper!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Postat av: Anonym

Om man skriver in sin mail får man ett mail om det :)

2012-12-19 @ 16:34:57

Svar: ok tack! :) haha jag är verkligen inte teknisk!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Postat av: Nina

Men förstår inte, du måste ju skaffa nytt visum när din mamma åker hem? Hur gör du med det? Är det jobbvisum du ska ha då eller? Låter jättekonstigt att du kan stanna efter hon åkt hem. Ta inte detta fel men försöker bara förstå :) kram

2012-12-23 @ 21:59:39

 

Svar: Jo det behöver jag! :) och om jag ska vara helt ärlig jag har ingen aning... men det är inte ett jobbvisum jag ska ha utan ett skolvisum. Min studievägledare i mitt High School sa att det var många studenter som fortsatte studera efter dom hade gått ett år i High School och att det tydligen inte skulle vara så svårt att få det att fungera att jag fortsatte där... men jag vet inte... Det här måste jag VERKLIGEN ta reda på hur jag kan lösa. Jag tror det är enklare att förlänga sitt visum än att få ett helt nytt, eller så kanske mamma kan söka visum till sigsjälv + mig då för ett år till och komma över var 3 månad (det har vi pratat om lite att hon ska forska 1/3 per år) hon jobbar ju gratis för dom så dom blir nog glada för den tiden hon kan jobba gratis åt dom, sen har jag också tänkt att ta en språk kurs i Koreanska på College så kan jag söka visum för det för det är lättare att få visum för college än för high school. 

Nera jag tar det inte på ett negativt sätt :)

 


Nästa år

Nu när det bara en termin kvar på det här läsåret här i Los ANgeles börjar jag tänka väldigt mycket på vad som kommer hända. Mamma kommer flytta hem och jag måste hitta ett billigare boende, antingen måste jag bo inneboende hoss någon eller skaffa en 2 bedrooms och skaffa en inneboende. Då komme det kosta ungefär 1100 dollar i månaden. Det är första gången jag kommer bo själv utan föräldrar, kommer vara läskigt räknar jag med, men om jag får vara helt ärlig är det ganska skönt, mina föräldrar har båda sidor som är väldigt svåra och irriterande attleva med, SPECIELT min mamma, så mest kommer det nog bli skönt att få space.
Sen med HIgh SChool kanske jag går halvtid för att jobba med mitt företag rejält eller  så jobbar jag mycket med skolan  så jag kan graduate från High School tidigare... har inte rikigt bestämt mig än.
Sen har jag förhoppningsvis blivit påskriven av en av dom 3 agenturena och kanske har fått något jobb eller i alla fall börjat gå på auditions.
Hoppas också att mitt företag har kommit igång :)
Men vi får se hur allt går! Ska bli bättre på att blogga, försöker fixa en ny design + en bättre header som jag ska ta när jag kommer tillbaka till Los Angeles efter nyår! Vet att mina designer inte är så bra men men jag försöker :P
GOD JUL!
 

Ur mitt jetlag

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag men jag antar att ni som läser min blogg har vant er vid min ojämna bloggning. Jag har haft en riktig kraftig jetlag dom senaste dagarna, igår var första dagen jag kännde mig normal och inte sov i och var vaken i 4 timmar perioder, det är skönt :)
 
Gissa vad jag gjorde igår? :) Jag beställde dom sista materialen till mitt företag för alla smycken! Har längtat så sjukt mycket efter att göra den, och har spenderat mycket tid att verkligen få till den perfekta beställningen, få med allt jag skulle kunna tänkas behöva men fortfarande inte beställa alltför mycket. Dock blev beställningen stor, tänker inte äns berätta hur mycket beställningen väger eller kostade... för alla kommer tycka att det är otroligt mycket (jag som gjorde beställningen blev shockad) men om man tänker efter så för att starta ett företag så är det inte så mycket (min pappa komenterade det också), och jag vill ha ett par olika produkter så kunder har valmöjligheter, och om jag ska starta ett företag så vill jag åtminstone ha mer än 10 olika produkter jag säljer och det kommer jag definitivt att ha!
Måste nu fixa hur man betalar över min hemsida, sen är det bara att skapa produkter och lägga ut dom på min hemsida och sen kan jag bara börja sälja :) ser fram emot det så sjukt mycket!
 
Just det, jag försår inte... om jag svarar på era komentarer och dom visas under era komentarer i min blogg hur får ni reda på att jag har svarat eller får ni ens reda på att jag svarat? Undrar för att se om det är bättre om jag svarar som ett blogg inlägg istället.
Tack för hjälpen :) 
 

Packat och klart

Nu har jag packat, gjort alla finals, lämnat in alla skluppgifter och städat, så nu är jag klar att åka till Sverige :) Men ska sova först. Känns lite overkligt :) längtar har inte varit borta så här länge NÅGONSIN från Sverige, så jag längtar verkligen hem.
Hoppas också jag kan få videobloggar, fix med mitt företag och vuxen planering ;P haha thats right jag kommer bli vuxen (lagligt) om ungefär en månad, spännande, läskigt och skönt på samma gång :)

Jag är för okreativ för att komma på en titel

Har börjat övningsköra, har gjort det 2 gånger här men det har gått bra, har kört på en ganska trafikerad väg i Pacific Palisades, stolt :) jag var inte ens nervös :) jo lite men inte så mycket som jag trodde jag skulle vara.
KÖRKORT here I come!
 
Har gjort ett par finals prov i skolan, vilket är slutproven i slutet av varje termin i High Schools som inehåller allt men har lärt sig under hela terminen, man får 1-2 st i varje ämne, och det är så SJUKT skönt att det snart är över! En dag kvar i skolan för mig! :) 3 för alla andra...
 
Imorgon är sista dagen här i LA sen blir det 3 veckor hemma i Sverige! Ska bli så OTROLIGT skönt att komma hem ett tag och bara vila, jag är helt utbränd...
 
Har börjat packa :) dock bara julklappar jag köpt men dom tar upp hela resväskan :P jag är så generös! :P
 
+ ska spela in lite till 2 nya videobloggar imorgon, som jag får göra iordning i Sverige :)
 

5 dagar kvar i LA


På väg

Gissa vad jag gjorde idag? :) Jag tog mitt fjärde Drivingpermit test, vilket är ett prov man måste klara av innan man får börja övningsköra. Och jag KLARADE det!!!! Fick 100%! Ganska stolt... men jag tog ju 3 prov innan så jag hade ju lite träning :P hehe... jag borde ha pluggat mer... MEN nu ska jag i alla fall börja övningsköra, atomatväxlad bilar såklart (det är ju USA...), så jag ÄNTLIGEN kan ta mitt körkort för man har ett tråkigare och mer komplicerat liv om man inte har det här. Längtar! :)

Julklappar

Jag var och shoppade på Victorias Secret i helgen, lite julklappar ;), undra vem det är till?
Har inte riktigt varit galen i VS men när jag gick i affären i Glendale så insåg jag att det är en kul affär och gå i, det är OTROLIGT färgglatt och tjejigt, det är verkligen ögongodis... men sen kom jag också på att jag äger inte en enda grej från VS, vill ha grejer där ifrån nu... men jag har tillfällen, just nu går alla mina pengar till min företagskassa, så har inte shoppat något på ca 2-3 månader. Men snart, kanske efter min födelsedag den 19 jan så kanske jag har lite och shoppa för :) just nu har jag ca 7000 kr i min företagskassa, ska köpa in saker för ca 10000, jag vet, mycket pengar. Kommer dock kunna göra OTROLIGT mycket smycken för dom + summan inkluderar kuvert, smyckeshållare, påsar, businesscards, och sånna grejer smycken sitter på... :)
 
Vem kommer få något från Victoria's Secret?

Regninga dagar

Det har regnat MYCKET här i LA nu under dom senaste dagarna (och när jag säger mycket menar jag småduggat), men jag har pluggat... och sen har jag fixat med min kommande onlineshop, jag vet inte hur det kommer gå eller när jag kommer kunna få ut dom första varorna men förhoppningsvis kan jag få ut några kanske efter Januari 2013... förhoppningsvis. Förbereder också sånt som vart jag kan sälja dom offline, har bestämmt ett möte på ett ställe som typ är som ett showroom/mässa i mindre form, tror jag. Allt det här med att starta eget är spännande men som sagt tidskrävande, just nu är det mycket med bankkonton, paypal funktioner, mailadresser och hemsidan. Har problem med att få min hemsida att kunna bli hittad av en sökmotor (google). Jag håller också på att kolla upp lagliga grejer, hur jag kan göra mitt företag till ett officiellt företag, på papper alltså, ta "patent" på namnet eller hur det nu går till...
 
Om ni vill kolla in hur hemsidan ser ut får ni gärna göra det, men som sagt den kommer inte ha några  produkter på sig på länge det är fortfarande ett work in progress.
 
http://missitfashion.webs.com/
 
 

RSS 2.0