18 års dagen

I lördags fyllde jag 18 år! :) känns ganska stort. Jag brukar alltid bli så nojjig innan jag fyller år för jag vill inte bli äldre, men den här gången kändes det ganska skönt för just nu specielt när vi bor i USA så är det SÅ mycket jag behöver ha föräldrars underskrifter på, agenter, skolpapper, föräldrars påskrifter för att få komma in i USA och otroligt mycket mer håller inte koll på det men det är ca 1-2 papper i veckan...
 
Min födelsedag började med att mamma väckte mig... hon behövde låna min skype så jag fick säga mitt lösenord och sen ringde hon upp pappa. Pappa bor ju inte här utan är hemma i Sverige men han var med över skype :) dom sjöng för mig och sen fick jag blåsa ut ljusen ur en stor chockladtårta (jag är en chocklad person) med jordnöts-röra-topping,
jag önskade mig något, men det var faktiskt riktigt svårt att tänka ut något eftersom jag har allt jag någonsin skulle vilja ha just nu, jär är på vägen till allt jag någonsin velat ha, vilket är en otroligt skön och ganska harmonisk kännsla. Tårtan var god, och fet :P vi pratade med pappa ett tag och sen började jag öppna packet (jag var ärligt talat mer intereserad av att prata med pappa än att öppna paket)
Hade önskat mig en massa saker för jul och födelsedag så jag viste vad det var möjligt att jag skulle kunna få men inte exakt vad det var så det var väldigt kul att öppna och se :) det första jag öppnade var en 20 dollar sedel och jag tänkte "kul pengar!" :P men var ett papper... med en mail konversation... fast det låg också en massa pengar i... mamma hade bokat in mig på eftermiddagen hoss en skådespelar lärare, en två timmars lektion (kl 1pm-3pm), och det känndes väldigt kul jag har ju inte tränat någon teater eller skådespeleri under tiden jag har bott här, vilket är dåligt eftersom jag kom hit för att lyckas som skådespelerska. Sen fick jag också en privat sånglektion som jag kommer ha på tisdag och fick den inbokade tiden för uppkörningen för att ta mitt körkort! Känner mig lite halvredo men känns ändå väldigt kul, vet inte om jag kommer klara av det men det kan vara en bra träning att försöka, ser fram emot det :) ingen av dom paketet viste jag att jag skulle få! Blir nästan aldrig överaskad på min födelsedag så det var väldigt kul! Sen fick jag 2 bikinis fån Victorias Secret och 2 nattlinnen, önskade mig dom :) dom var jätte fina!
Sen fick jag också julgardiner i ett sammetstyg :P det kanske låte jätte konstigt men jag ÄLSKAR jul och har alltid velat RIKTIGT juldekorera... men det får bli nästa jul. Älskar också att köpa och tänka ut julklappar till folk, JAG ÄLSKAR JULEN! + fick också pemngar av släktingar. Tack så jätte mycket allihopa för alla jättefina presenter!
Förlåt om det verkar som jag skryter om all det jag fick, försöker inte göra det men det här är som en dagbok för mig just nu så alla kompisar och släktingar i Sverige vet vad som pågår i mitt liv.
Jag var jätteglad, sen när mamma sa att jag hade en till presen som låg nere i bakluckan i bilen som hon sa att jag skulle gå ner och hämta och skickade med mig en kamera. Jag blev förvånad och väldigt nyfiken, hade ingen aning om vad det kunde vara, började på väg ner till garaget i hissen fundera på om det var en möbel eller något hon inte kunde få upp. Men när jag kom ner i garaget så såg jag våran bil som var dekorerad med rosetter, och då förstod jag att jag hade fått våran bil (tänkte tanken att det kanske skulle kunna vara det). Började le jätte mycket, tog kort, kollade i bakluckan (försäkerhetsskull :P) och åkte tillbaka upp där mamma tog fram papper som vi ska skriva på och gå på ett möte för att skriva över bilen på mig. Kan ni fatta? Jag har fått en BIL?! Jag kan inte äns tro det... jag kanske är jätte larvig men jag tycker det är sjukt coolt :) var så glad, jag tyckte det var så kul att jag fick saker som jag inte hade förväntat mig, alls!
Jag åt 4 tårtbitar totalt (det var min födelsedag så det är okej) och sen åkte vi till skådespelar coachen. Hennes hem och skådespelar studio som var ett rum i hennes hus låg i Santa Monica. Jag var lite chockad för 2 timmar med henne kostade 390 dollar vilket jag tyckte var FÖR mycket för privatlektioner, men det var dyrare för att det var på helgen och det var hennes lediga dag och hon hade om arangerat alla hennes lektioner på söndagen till lördagen för att det var min födelsedag så det var snällt, och hon hade pluggat teater på YALE så det var imponerande. Men var fortfarande lite skeptisk till priset.
Men hon var jättebra, ungefär första avhalvan av lektionen fick jag en massa tips om saker som har med min karriär att göra och andra jobbade vi på en dialog. Det var otroligt givande, hon berättade vad en union och non-union skådespelare var och hur det fungerade, hur ett perfekt CV såg ut och vilka ändringar i mitt CV jag skulle göra för att få det perfekt, vilka casting sidor jag borde gå med i, det var 2 som jag inte var medläm i och hon avrådde mig från att skriva kontrakt med agentturen som ville skriva på mig i allt för han som har agenttren lurar och gör olagliga saker och den agenttueren som hittade mig på Hey Hollywood var tydligen en med bra ryckte + hon verkar vara en väldigt bra kontakt att ha, hon kan väldigt mycket om branchen, hon sa att jag kunde maila henne om jag behövde hjälp och casting agentturer kontaktar henne då och då och om hon tycker att jag passar för en roll kommer hon skicka in mina uppgifter till dom. Så hon verkar vara den perfekta skådespelar guiden och kunna hjälpa mig att göra rätt beslut, vart jag ska vända mig och undvika och en MASSA annat så pengarna var ju verkligen värt det. Bara tipset om att inte välja agenturen jag först tänkte signjera med var värt 390 dollar. Fick också nummer till fotografer om jag skulle behöva nya headshots, tips om en "tidning" där man kan hitta agenturer, böcker och en bokafär med bra material till det en skådespelare kan behöva. Kortfatta, hon kollade igenom all mitt material jag hade och sa vad jag skulle ändra och skaffa, gav mig tips och gick igenom en snabb tenknik när man vill göra en monolog eller dialog bra på en audtion. Den lektionen var väldigt kul och det peppade mig när det gäller min skådiskarriär!
Efter lektionen gick jag ock mamma och åt på en mexikan resturant längst ut på piren (älskar mexikan mat) det var jätte gott.
Sen satte jag mig framför ratten och körde oss till IKEA där vi köpte 2 billiga byråer till min garderob, jag och mamma skulle byta garderober eftersom min garderob som är mindre än mammas svämmade över eftersom jag hade mycket mer kläder än mamma och jag behövde mycket mer platts att lägga mina saker.
Sen körde vi hem, totalt hade jag kört i 3 tim och 10 min. Hade ont i mina fötter, man sitter tydligen och spänner sig ibörjan när man övningskör.
När vi kom hem gick jag ut och tränade och när jag var klar började vi byta garderober, mamma hade redan flyttat ut sina kläder och börjat bygga byrån, dock han vi inte med allt så det låg kläd högar coh andra högar tills  nästa dag!
Men det var riktigt roliga grejer jag fick göra på min födelsedag, var verklige den perfekta födelsedagen när det kommer till det jag fick göra, skådespela + en riktig karriär boost, mexikanmat, övningsköra, fixa saker som bevhövs fixas (köpa byråerna), prata med pappa, vara och uppleva Los Angeles, träna och alla dom fina presenterna jag fick. Dock skulle det varit kul att ha träffat släkt och vänner.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0