Cheer Next Year!

Jag vet inte om så många vet om det här, jag var på Cheerleading tryouts för en månad sedan, och jag kom med i skolans Varsity Cheerleader lag! :)
Jag visste först inte ens om att dom höll på med tryouts, det bestod av 4 dagars träning Tisdag-Fredag (v 14 April 1-4) efter skolan (efter 7th period), då vi skulle lära oss en cheerleading rutin med ramsa (cheer), en vanlig hiphop dans, herkie och Toe-Touch jump test och ett skriftligt prov på amerikansk fotbolls och basket regler och termer. Dom testade ut för Varsity (vilket är dom mer erfarna(bättre) och äldre, och Junior Varsity vilket är dom yngre, 11th och 12th graders kan inte komma med i JV för dom är för gamla med 9th och 10th graders kan komma med i Varsity om dom är tillräckligt bra, så det är större konkurrens om Varsity platserna och eftersom jag är en 12th grader kan jag bara komma med i Varsity). Eftersom jag inte hade hört någonting om uttagningen eftersom dom hade varken announced it över högtalarna i skolan eller skrivit om det på Palis hemsida, så missade jag dom 2 första dagarna, min första dag var på Torsdag. Jag fick fortfarande vara med i uttagningen men jag kom efter ganska mycket, dom andra tjejerna hade redan lärt sig båda danserna och börjat plugga inför det skriftliga testet på Fredagen. Jätte många av tjejerna där var jätte viga och erfarna för många av dom vad med i cheerlaget förra året men behövde testa om, det behövde alla göra. Så jag var 100% söker på att jag inte skulle komma med men jag ville fortfarande testa på det i några dagar till i alla fall, för det var kul!
På fredagen var det skriftliga testet, jag kan nästa inga amerikanska fotbolls regler eller basket regler (jag kollar aldrig på sport) så jag behövde VERKLIGEN plugga kvällen innan. Testet gick bra och vad jag såg från andras test så hade jag gjort bra ifrån mig, väldigt många hade inte svarat på vissa frågor. Jag hade också världens träningsverk, jag är inte van att träna så otroligt intensivt som vi gjorde på Torsdagen i två timmar. Och det blev bara värre efter Fredagens träning, jag har ALDRIG haft en sån kraftig tränings verk och jag tränar ofta.
Många av tjejerna på uttagningen satt ner och slappade ofta, jag var tvungen att bokstavligen vara uppe och dansa hela tiden, för jag låg 2 dagar efter. Jag gick runt och frågade jätte många tjejer  om dom kunde hjälpa mig och dom flesta hjälpte och gick igenom koreografierna med mig, och jag hoppade in med alla jag kunde hitta som gick igenom danserna, så det hjälpte mycket.
Uttagningen skulle vara på Måndag, så jag tränade sjukt mycket hela helgen på båda koreografierna, ramsan, stretchade (jag är absolut inte lika vig som dom andra tjejerna) och tränade på våra jumps. Jag hade gett upp på att komma in i laget, det fanns ingen chans att jag skulle komma in. Men jag tänkte om jag fokuserar på att le igenom hela rutinen och göra stegen korrekt så har jag en större chans, många av tjejerna hade stone faces och gjorde dans stegen slarvigt.
På måndagen efter skolan var the tryouts, jag var skit nervös! Men jag var väl förberedd och hade tränat och stretchat  under nutrition och lunch. Dom tog in oss i ett litet träningsrum i gympasalen, vi fick gå in 6 åt gången. Först frågade dom om vi hade någon specialitet, typ om man kunde hjula eller var väldigt vig eller så. Jag hade ingen, det var inte ett måste eller skulle räknas emot en men det gav plus poäng. Två av tjejerna tog bak benet och nuddade huvudet med foten (vet inte vad de kallas... om det ens har något namn). Sen bad dom oss en och en att gör 2 herkies, en till höger och en till väster och sen en toe-touch, jag fick göra mina sist. Jag blev lite nervös eftersom många där av tjejerna var RIKTIGT viga, förutom en tjej... hennes hopp var faktiskt riktigt dåliga. Sen så gjorde vi först cheeren och ramsan, det  gick bra, jag log, gjorde stegen raka och korrekta, och våran korograf som var en av dom tre domarna (en av dom var våran cheer coach)kollade på mig och skrev ner något (antar att jag gjorde något bra för han gjorde inte det på alla). Sen gjorde vi dansen, jag missade några steg i slutet, men det gjorde några av dom andra tjejerna också, annars gick dansen okej. Efter det fick vi som var klara gå hem. Jag var lättad hade varit så sjukt stressad under dom senaste dagarna, men jag visste att jag inte skulle komma in, det var 66 tjejer där och nästan alla var väldigt bra, så jag släppte det. Vi skulle få reda på vilka som kommit med på Fredag.
Så fredagen kom, jag hade inte riktigt sett fram emot det för jag var väldigt säker på att jag inte skulle komma med, men fortfarande så hade jag ett litet hopp och önska om att jag skulle komma med! Jag glömde nästan bort att kolla resultaten, men på lunchen gick jag till rummet där listen skulle hänga på dörren med alla som hade kommit med. Jag skummade igenom listan och såg inte mitt namn så gav upp hoppet lite, men sen så såg jag det! Kunde inte fatta det, blev sjukt glad men det tog ett tag att verkligen fatta att jag faktiskt hade kommit med!
Sen två veckor efter hade vi ett cheer möte där vi skulle få se våra uniformer (vår coach hade mailat bilder innan så jag var jätte exalterad på att få se dom!) och våran coach skulle berätta om eventen nästa år och sommar träningen. Varsity och Junior Varisty har inte samma uniformer, tycker att våra (Varsity) är väldigt mycket finare. Vi fick först höra att allt uniformer, uppvärmningskläder, cheer läger och accessoarer skulle kosta 280 dollar, sen blev det höjt till 460 och sen på mötet fick vi höra 900 dollar, det är löjligt mycket, men och andra sidan kan jag förstå det för uniformerna var riktigt bra kvalitet och vi får mycket grejor. Allt nedanför på bilderna kommer vi få (förutom den ärmlösa uniformen), plus ett 5 dagars träningsläger under sommaren med boende och mat, pompoms, skor, rosett, träningsvästa (tror jag) och vissa grejer kommer vi få våra namn påsydda på!
Vår coach berättade också att vi kommer försöka samla ihop pengar genom event och att säja saker till event för oss som ett slumperparty vi ska ha! Vi följer med fotbolls spelarna på deras matcher och basket laget på deras, tydligen så är det fotbolls säsong under höstterminen och basket säsong under vår terminen. Varsity hejar under Varisty matcherna (dom är uppdelade i Varsity och JV i fotboll och basket också), och under vissa matcher ska vi sälja snacks och grejor. Vi är också en del av pep rallys och uppträder där. Våran coach har inte planerat att anmäla oss till Cheer tävlingar men hon vill det, men om jag får vara helt ärlig så tror jag inte vi är tillräckligt bra, men det skulle vara väldigt kul! Väldigt många på skolan tycker att Palis Cheer Lag är väldigt dåliga men för att vara helt ärlig om det också så har koreografierna dom gjort inte varit cheer koreografier utan dan koreografier och det är ju inte riktigt vad ett cheer lag ska göra...  Så om det skulle vara mer Cheer inspirerade koreografier skulle laget få mycket mer credit för vad dom gör! Men som sagt vi har en ny koreograf för laget så hoppas det blir bättre nästa år! 
Vi ska ha fittings den 31 Maj och testa uniformerna så vi kan få dom i rätt storlek! Jag ÄLSKAR verkligen våran uniform! De långärmade ovanför!
Jag är sjukt peppad för nästa år! Jag kommer vara mycket mer involverad i skol aktiviteter och så sjukt klassiska High School grejor! Kan bara stanna i Sverige i en månad under sommaren, för vi har sommar träningar och Cheer lägret är i Juli så måste komma tillbaka tills dess!
Två av tjejerna jag känner fån min dans klass Ruth och Zoey är också med i Varsity så det kommer bli kul att se dom mer nästa år också! :)
Min namn lapp jag fick på uttagningen!
 Ber om ursäkt om det var lite för mycket detaljer men jag skrev det här mer för mig så jag kommer komma ihåg hur det gick till när jag är gammal och grå :)

Kommentarer
Postat av: Nina

åh så roligt ju! :D
Har alltid velat bli en cheerleader men är nog den ovigaste människan på jorden haha!

Sen så måste jag säga att jag tycker om när man skriver detaljerat och inte bara "jag kom in i en cheerleader team och det är kul". Mycket roligare att få läsa detaljerade inlägg var läsarna får veta saker och så är det ju som du säger roligt för sig själv att gå tillbaka och minnas :)

2014-05-06 @ 12:59:04
URL: http://fames.se/ninasova/
Postat av: Lotta

Men guud va härligt Klara! Glad för din skull, verkar så awesome att vara med i sin skolas cheer team. Och uniformen asså! Dröm. :D

2014-05-28 @ 11:46:59
URL: http://www.nattstad.se/lottaninali
Postat av: Hanna

Åh grattis klara! Men hur blir det nu när du måste byta skola? Då måste du väl sluta som cheerleader ?

2014-06-27 @ 11:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0