Dokumentär 2

Nu har jag organiserat klart klippen till Dokumentär 2, nu ska jag bara omföra dom till ett annat format så jag kan klippa till dom, för dom är i DVIX format eller vad det nu hette och det fungerar inte i Windows MOvie Maker, i alla fall inte i den veriatonen jag har. Det här kommer att ta tid, ska troligtvis "omforma" klippen nästa helg och sen är det bara att börja på basen och den kommer troligtvis också ta en hel helg.
Som sagt sånt här tar lååång tid... men jag kommer bli klar :) nån gång!


Jag har tänkt på att det är otroligt tråkigt att jag typ aldrig lägger ut några bilder, men har lite svårt att komma på vad jag ska ta för bilder och att faktiskt TA dom, alltså fota. Ska försöka bli bättre.


Svar på komentarer!

Postat av: jennica

kan du lägga upp en monolog som vi kan träna på?

2011-11-20 @ 19:10:54

Svar: Jo det skulle jag absolut kunna göra, det skulle vara bra ifall jag visste vad för sorts monologer ni skulle vilja ha men jag skulle ju kunna börja lägga ut en som jag själv har skrivit! Vad ska "ni" träna inför? :)
Kram Klara


Postat av:

när kommer dokumentären? Längtar så AAAAAAAAAAaah!

2011-11-21 @ 19:12:45

Svar: Jag har faktiskt inte satt igång med den än :( förlåt, men jag har haft så mycket på sissta tiden med skolan, men jag ska sätta igång och göra så mycket jag kan på helgerna! :) Men jag ska absolut hålla er uppdaterade om processen :)
Kram Klara

Pratat med agenten!

YEAHY! Äntligen har vi fått tag i agenten, vi hade tydligen fått fel mail adress, jag började nästa tro att dom inte ville skriva på mig längre. Men det skulle ju i och för sig vara lite konstigt att dom bara ignorerade oss istället för att säga nej tack vi vill inte ha dig längre.
Vi ringde dom med skyp till deras kontor och nu har vi pratat med agenten som kom till Hey Hollywood och fick hennes riktiga mailadress.
Det är i alla fall så sjukt skönt att det händer saker nu, nu kommer det ju bli samtal med agenturen och med visumadvokaten :) YEAHY igen!

Jag längtar så sjukt mycket tillbaka till L.A., jag hör hemma där och jag vill tillbaka! Och snart kommer jag vara hemma igen! :)

Ska hålla er uppdaterade! :)
Kramar Klara


Mötet med visumadvokaten!

Tydligen var mötet på måndag och inte idag, så vi hade mötet igår.
Vi pratade med advokaten och han trodde att det bästa skulle vara att söka ett studentvisum till min mamma och då får jag ju komma med på det eftersom jag är underårig, och sen när vi bor där kan vi börja jobba på mitt social security number, som jag behöver för att bli påskriven av en agent och få jobb, jag kan bli påskriven och få jobb utan men det blir så mycket svårare.
Så nu är det äntligen igångsatt :)
Visumet kommer troligtvis vara klart i mars eller april. :)
längtar så sjukt mycket!


Möte på Tisdag!


Vi ska ha vårat första möte på tisdag med advokaten som ska hjälpa oss med visum, det verkar vara otroligt mycket svårare att få ett visum än jag trodde, men för hoppningsvis kommer det funka.
Mamma har nog inte något problem att få ett visum eftersom UCLA har sagt att dom gärna tar emot henne som forskare och att hon är färdigutbildad läkare,
men JAG deremot som kommer söka för att jobba som skådespelare kommer nog ha det svårare, dom sa på internet chatten med advokaten Hey Hiollywood satte upp att det kan hjälpa om man är en upcomming actor, eller har folk som är välkända eller som jobbar på stora prodjekt i branschen rekomenderar en, eller har haft många jobb... så jag ligger nog på risksidan men jag har ju en argentur som vill skriva på mig så det hjälper ju också.
Men som sagt det tar ju några månader att få ett visum... så vi får vänta och se :) och jag kommer hålla er uppdaterade!


Whats going on?

Just nu har det inte hänt så mycket,

Mamma har fått svar från UCLA att hon får gärna komma och forska där, så nu behövar hon söka forsknings pengar,

vi ska ha ett möte över skyp med en advokat (från usa) som ska hjälpa oss med visum,

agenten har inte svarat på vårat mail än även fast det bara var en vecka sedan vi skickade det och TJ (han som sköter Hey Hollywood) sa att det skulle ta ett tag innan dom skulle svara, men det är så SJUKT jobbigt att bara sitta och vänta...

och förlåt Emilia! du som frågade om hur ett cv skulle se ut, förlåt att det tar så sjukt lång tid LOVAR att i helgen så kommer jag helt klat lägga upp det! :) Kram Klara

Hur ska ett actingre-resume se ut i Hollywood?

Jo jag fick ju en förfrågan att visa mitt resume och berätta vad det ska finnas med och vad som borde stå! + resume fotot, hur det ska se ut!


FOTOT
Se till att se glad och trevlig ut det är otroligt viktigt att vara riktigt glad på ditt resume foto det säljer i USA. Se naturlig ut ha inte mycket smink på dig, och ta foto profesionellt med en vit bakrund. Skriv ut fotot på bra fotopapper och ha ditt namn och efternamn över eller nedanför fotot. Kom ihåg det heter Headshot så det ska vara skärt runt där mitt foto är skärt (se bilden ovan)
KOM IHÅG det här är det agenterna och manegerna kommer komma ihåg dig som så se till att det ser ut som du och riktigt fräscht och glatt.
Fixa det bästa fotot du kan!
+ du måste uppdatera ditt resume foto ofta så att du ser ut exakt som på fotot, om du klipper dig och ändrar frisyr måste du ta ett nytt foto!

RESUME
1. Namn
Ditt namn ska alltid stå stort längst upp (se fotot nedan)

2. Person info
Här ska ditt telefonummer, mailadress, vart du bor, och om du är under 18 år ska din ålder så (det kan variera fråga arrangörerna för audition eventet),
sen ska du också skriva hårfärg, ögonfärg, din längd och det kan vara bra att skriva klädstorlek (detta har ingen sagt till mig att man ska göra utan det är min personliga åsikt att det är bra att agenterna/producenterna vet ungeför vilken sorts kroppsstorlek man har)

3. Jobb
Här skriver du alla jubb du har gjort, om du har gjort någon reklamfilm eller varit med i en film. KOM IHÅG att altid skriva när du gjorde de och vad du hade för roll om du hade en huvudroll eller bara var statist OCH ordna jobben och träningen (kommer sedan) så att det du gjorde senast står överst, sen kan du också ta med om du har gjort någon teater uppsättning eller musikal uppvisning.
Kom också ihåg att skriv arbetsgivarna för varje jobb och produktion (som tex SVT)

4. Träning
Sen ska du också skriva alla kurser och träning du har tagit, som teater lektioner, workshops, kurser och annat, som då har med skådespeleri att göra.
Skriv när du tog kursen och vart (lärare eller företag som tex ABF) och ordna dom så att det du gjorde nyligast är överst.

5. Skills
Sisst ska du skriva skills vilket är om du kan göra saker som kan vara bra som att tex, dansa, sjunga, spela, gittar, spela fotboll, gå ner i splitt, prata svenska, göra en rysk accent och sådant. Anledningen för detta är att ifall agenterna får förfrågan om någon till en tex fotbollsfilm hjälper det ju om skådespelaren kan spela fotboll okej.

SISST!
Häfta fast fotot på baksidan på ditt resume och du är klar! :)


TIPS: Något som jag inte hade var många jobb, och det vill agenterna gärna att du har så att dom vet att du kan få jobb, det visat ju att du är tillräckligt bra för att bli bokad för jobb och att du har erfarenhet framför kameran vilket alltid är bra!

Hoppas det här hjälpte! :)
Och LYCKA TILL!


mini update

Förlåt att jag inte hunnit ladda upp CV bilden ska göra det lovar!
Och tror att det kan ta ett tag med dokumentären men jag gör mitt bästa, det visade sig vara mer än jag trodde som behövdes fixas...
Ha det gott så länge, jag ska fokusera på skolan...
Ska fixa ny mobil, min blev ju stulen i USA... trist


Skådespelar CV/Resume - Hur ska dom se ut?

Emilia om Lite mer om "The BIG Move":

Hej, jag ska i Februari åka på en liknande resa och jag undrar om du skulle kunna visa hur ditt cv såg ut, med rubriker och så. Eftersom jag förstått att det är viktigt undrar jag hur du har gjort! :)
Vore tacksam om du kunde svara! :)


Sv: Jo det är klart jag kan :) jag lägger ut en bild på mitt i det här inlägget under helgen! Och berättar lite mer :)
Och gud vad roligt att du ska åka på en sån resa :) du får otroligt gärna låta mig veta hur det gick! :) Lycka till!
Kram Klara

RSS 2.0